woensdag 9 februari 2011

Di/dag 01-02 kluswerk gedaan met een paar Staatsbosbeheer vrijwillegers in Westenschouwen. Het was heel koud ,en daardoor ook erg vochtig buiten met een mix van een frisse zeewind ertussen door .

dinsdag 1 februari 2011

Waarnemingskalender

Schrijf van 31 januari tot 14 februari je waarnemingen op het weblog. Dit doe je door onderaan dit berichtje op 'reacties' te drukken. Je kan dan je waarneming intypen. Vergeet niet bij het waarnemen al je zintuigen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een dag je neus centraal stellen en een andere dag je oren. Uiteraard kun je ook reageren op de waarnemingen van anderen.

Heb je een waarneming waarvan je denkt die moet ik op de natuurkalender plaatsen, ga dan naar http://www.natuurkalender.nl/ en via de menubalk naar 'waarnemingen' en dan naar 'doorgeven'. Je moet wel inloggen, dus eerst een account aanmaken.

Tip: neem ook eens een kijkje bij de waarnemingen op www.natuurkalender.nl, hiervoor hoef je niet in te loggen. Je moet alleen inloggen om een waarneming toe te voegen.

Huiswerk

Het huiswerk van 31 januari:
1. Waarnemingskalender bijhouden (liefst via weblog) en 14 februari inleveren of afsluiten op het weblog. Rita reageert via de weblog op de ingezonden waarnemingen.
2. Cursusmap 1b1 en 1b2 doorlezen + werkvormendeel 4.1 en 4.2 + het uitgereikte materiaal over natuurbeleving en het weblog.