maandag 16 januari 2012

Proefexcursie 2 Schuddebeurs dd 14-01-2012

Op zaterdag 14-01-2012 mochten Cora, Marcel, Monica en Raymond hun proefexcursie in Schuddebeurs lopen.
Omstreeks 09.45 uur werden de docenten en de gasten (medecursisten) gastvrij ontvangen.



Nadat Marcel warme chocola met slagroom en een koek had getracteerd, mocht Cora de aftrap verzorgen. Ze stelde de gidsen voor, benoemde de doelgroep van de excursie en het thema waarover de excursie zou gaan.
De medecursisten hingen aan haar lip.

 Cora kreeg 15 minuten de gelegenheid om haar aandeel ten uitvoering te brengen.



 Daarna kreeg zij complimenten en tips van de docenten. Ze kreeg daarna nog wat vragen van docenten en gasten.


We liepen een stukje verder en hierna kreeg Raymond de kans om zijn aandeel van de excursie voor te dragen, gevolgd door de reacties van docenten en gasten.



 Vervolgens liepen wij met zijn allen door naar de volgende plek waar Monica haar stukje van de excursie ten gehore zou brengen.
Het onderwerp wat Monica nader belichtte was de vrolijke noot in de excursie en verraste de gasten.
De docenten en de gasten waren heel enthousiast over haar aandeel.

Uiteindelijk was het de beurt aan Marcel om het door hem gekozen onderwerp te benoemen en hij begon enthousiast zijn verhaal te doen.


De docenten hielden het beoordelingsformulier bij en men lette op de tijd.

Aan het eind van de excursie bedankte Marcel de docenten en gasten voor hun aandacht en eenieder kreeg een aandenken namens onze groep.

Ook over het aandeel van Marcel was men lof.
Hierna nam Bram het woord namens de docenten.

Hij rondde de zaak af, gaf nog wat kleine tips en vertelde dat deze excursie hem verrast had en hij zag er duidelijk potentie in om vanuit de IVN iets mee te gaan doen. Ons groepje gaf aan dat wij daar ook van overtuigd waren en dat deze excursie nog met een 3 a 4-tal onderwerpen uitgebreid kan worden tot een tocht van 2 uur.

Bram gaf aan dat de docenten hun bevindingen per deelnemer zouden evalueren en dat zij dat nog zouden uitwerken en terugkoppelen.

Als groep boden wij daarna de uitgewerkte voorbereiding, de omschrijving van de doelgroep en de omschrijving van het thema van de excursie aan. Want die vormden een onmisbaar geheel met de presentatie en uitvoering van onze excursie. Pas dan zou het docententeam een volledig beeld krijgen van onze inspanningen en deze samen met de presentatie van de excursie als één geheel beoordelen.

In ieder geval gingen wij met een voldaan gevoel naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten