maandag 9 mei 2011

Tip excursie grassen in de Schotsman 10 mei 2011, 19.00 u

Op verzoek van Sylvia plaats ik onderstaand bericht op de blog:

Grassen, russen, zeggen en andere vegetatie

Geachte dames en heren,

Zoals u weet is er volgende week dinsdag 10 mei weer een bijeenkomst voor u vrijwilligers gepland dit maal zal onze boswachter monitoring, Piet de Keuning, u meevoeren naar de wonderbaarlijke wereld van de grasachtigen.
Uiteraard zal alles wat er verder te zien is door hem worden "meegenomen" het belooft in elk geval een interessante avond te worden de avond begint om 19.00muur aan de Noordelijke Parkeerplaats aan de Schotsmanweg te Kamperland en zal afhankelijk van wat er te zien valt en het licht zo rond half negen-negen uur worden afgesloten.
Hopende op een grote opkomst, nodig ik u graag uit tot het bijwonen van deze avond

met groet,
Karel Leeftink
boswachter voorlichting, public relations en recreatie
beheerseenheid Midden-Zeeland (Walcheren&de Bevelanden)

Baaijenhovenseweg 4a
4364 RH Grijpskerke
tel. 0118 - 597 263
gsm 06 - 109 436 47

1 opmerking:

  1. Cora, bedankt voor de tip.
    Op dinsdag 10-05-2011 kregen we een deskundige uitleg van boswachter Piet de Keuning over grassen. Op eerste gezicht zie je gras, maar bij beter leren kijken blijken er zeggen, russen, biezen en diverse soorten grassen op het maaiveld groeien.
    De belangrijkste boodschap van Piet was: "Al onthoudt je er maar vijf soorten, dan is de avond al geslaagd. Het duurt jaren voordat je hier enige kennis van krijgt. De grassoorten zijn mede een indicatie hoe de stand van zaken is met het beheer van de grond."

    BeantwoordenVerwijderen