dinsdag 17 mei 2011

vrijdag de 13e

zoek de rugvin
Wat een ongeluk om een familie bruinvisjes te zien fourageren in het Zijpe. Waar een vrijdag de 13e al niet goed voor is.

woensdag 11 mei 2011

presentatie Martin Annema

Beste mensen,

Hierbij een foto van de duinwaterschets van Martin van afgelopen maandag.

Groetjes,

Tom

maandag 9 mei 2011

Tip excursie grassen in de Schotsman 10 mei 2011, 19.00 u

Op verzoek van Sylvia plaats ik onderstaand bericht op de blog:

Grassen, russen, zeggen en andere vegetatie

Geachte dames en heren,

Zoals u weet is er volgende week dinsdag 10 mei weer een bijeenkomst voor u vrijwilligers gepland dit maal zal onze boswachter monitoring, Piet de Keuning, u meevoeren naar de wonderbaarlijke wereld van de grasachtigen.
Uiteraard zal alles wat er verder te zien is door hem worden "meegenomen" het belooft in elk geval een interessante avond te worden de avond begint om 19.00muur aan de Noordelijke Parkeerplaats aan de Schotsmanweg te Kamperland en zal afhankelijk van wat er te zien valt en het licht zo rond half negen-negen uur worden afgesloten.
Hopende op een grote opkomst, nodig ik u graag uit tot het bijwonen van deze avond

met groet,
Karel Leeftink
boswachter voorlichting, public relations en recreatie
beheerseenheid Midden-Zeeland (Walcheren&de Bevelanden)

Baaijenhovenseweg 4a
4364 RH Grijpskerke
tel. 0118 - 597 263
gsm 06 - 109 436 47

woensdag 4 mei 2011

Snuffelstage Westenschouwense Puntwandeling

Op donderdag 28 april 2011 omstreeks 15.00 uur stonden Marcel, Rien, Cora, Monica en Raymond te wachten op Sylvia en GrĂ© om onze eerste snuffelstage te mogen ervaren.

We hadden ons opgegeven om mee te lopen tijdens de Westenschouwense Puntwandeling, waarbij Sylvia als gids zou optreden.
De doelgroep van deze excursie was een groep van ongeveer 26 mensen, welke een cursus "pensioen in zicht" volgden bij de stichting Odyssee.
Het thema bij deze wandeling was dus hoe men een zinvolle tijdsbesteding na de pensionering kan bewerkstelligen. Het wandelen in de natuur, danwel zich eventueel als vrijwilliger beschikbaar stellen bij een natuurvereniging werd hierbij als mogelijkheid naar voren gebracht.